Rijangst

Rijangst is een vervelend fenomeen en kan in het ergste geval leiden tot eenzaamheid. Het is niet nodig om het zover te laten komen.

Ben ik de enige met rijangst?

Nee, rijangst of amaxofobie komt bij naar schatting 1 miljoen mensen in Nederland voor. Sommige mensen durven helemaal niet meer te rijden maar een groot gedeelte vermijdt vooral de snelweg.

Hoe ontstaat rijangst?

Rijangst kan ontstaan na bijvoorbeeld een ongeluk maar vaak is het onzekerheid die wordt veroorzaakt doordat er lange tijd niet (veel) gereden is.

Voorbeelden van uitingen van rijangst

  • Breekt het zweet je uit en ga je hyperventileren alleen al bij de gedachte om op een snelweg te rijden, omdat je denkt “Dat kan ik niet” en zo bang bent dat je bij een ongeval betrokken zal raken?
  • Ervaar je een bijna paniekaanval bij de gedachte om door een tunnel te rijden, omdat je zo bang bent dat je de controle over de auto zal verliezen en een black-out zal krijgen?
  • Voel je je soms hierdoor ernstig belemmerd in je dagelijkse leven, zodanig dat je jezelf beperkingen oplegt, dat je jezelf je vrijheid ontneemt?
  • Voel je je op zo’n moment verschrikkelijke schuldig?

Heb je zo veel last van rijangst dat je haast bijna niet meer in de auto durft te stappen?

Van rijangst afkomen met een opfriscursus

Bij Autorijschool Monkhorst geven we speciaal hiervoor opfriscursussen rijangst.
Elke opfriscursus rijangst wordt voor de klant ‘op maat’ gegeven, rekening houdend met de achtergrond en wensen van de klant. We gaan doelgericht te werk, waarbij er samen met de klant een traject wordt bepaald.

Je leert niet alleen veilig te kunnen rijden, maar ook om het autorijden weer leuk te vinden. Mijn doel is om u echt van uw rijangst af te helpen, dat u vol zelfvertrouwen kan genieten van de vrijheid van het autorijden.

Vraag een gratis proefles aan en kijk vrijblijvend of mijn aanpak je bevalt.

Open chat
Goedendag! Kan ik je helpen? Stel je vraag gerust via WhatsApp!