Autorijschool Monkhorst start de auto weer

Eindelijk zijn we weer begonnen met rijlessen en we zijn blij dat we weer mogen starten met het opleiden van toekomstige chauffeurs.

Om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan, en in het belang van de gezondheid van leerlingen en opleiders heeft de branchevereniging een veiligheidsprotocol opgesteld. Ook Autorijschool Monkhorst volgt dit protocol zodat we weer zo veilig mogelijk de weg op kunnen gaan. Enkele maatregelen die we gaan nemen:

  • De rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19.
  • We stellen daarom voorafgaand aan elke les de volgende vragen aan de leerling: (1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad? (2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten? Deze vragen stellen we ook onszelf iedere werkdag.
  • Worden beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
  • Tijdens de les houden we de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uit en blijven ramen zoveel mogelijk gesloten om luchtcirculatie tegen te gaan.
  • Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht.
  • Aanvullend kunnen leerling en instructeur zelfstandig besluiten om een eenvoudig soort mondkapje te dragen en handschoenen. Leerlingen moeten zelf zorgdragen voor deze beschermingsmaterialen als ze die willen dragen.
  • In het lesvoertuig mogen maximaal twee mensen zitten: de leerling en de instructeur. Contact van leerlingen onderling proberen we te allen tijde te voorkomen.

CBR herstart theorie- en praktijkexamens

Verder maakte het CBR bekend dat weer theorie-examens kunnen worden afgelegd. Het CBR is ook weer geopend voor praktijkexamens en rijtesten. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van het CBR.

Heb je vragen over rijlessen tijdens de coronacrisis of hoe Autorijschool Monkhorst hiermee omgaat? Neem gerust contact met ons op. Ook kun je nog steeds vrijblijvend een gratis proefles aanvragen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Open chat
Goedendag! Kan ik je helpen? Stel je vraag gerust via WhatsApp!