6 waardevolle tips voor je rijlessen

Ga jij beginnen met rijlessen? Dan wil je waarschijnlijk goed voorbereid en geïnformeerd beginnen. Je wilt natuurlijk een goede rijschool en zo snel mogelijk je rijbewijs halen. Het behalen van je rijbewijs is namelijk een flinke investering en deze wil je natuurlijk goed besteden. We zullen daarom in deze blog jou 6 tips voor rijlessen geven. Sommige adviezen zijn tips voor de eerste rijles en andere adviezen zijn tips voor tijdens het lessen.

  1. Vraag om de bevoegdheidspas en legitimatiebewijs van de instructeur bij het begin van de proefles.

Bij aanvang van je proefles mag je gerust vragen naar een bevoegdheidsbewijs en identificatiebewijs. Niet iedereen mag zich namelijk zomaar rijinstructeur noemen. Een rijinstructeur moet een opleiding hebben gevolgd en beschikken over WRM-bevoegdheid. Een rijinstructeur die les geeft zonder WRM-bevoegdheidspas is in overtreding van de wet en niet verzekerd.

  1. Vraag om een lesovereenkomst en lesvoorwaarden.

Als je veel geld betaalt voor rijlessen dan wil je natuurlijk precies weten waar je aan toe bent. Vraag daarom naar een lesovereenkomst en lesvoorwaarden. Hierin staan je rechten en plichten tijdens je rijopleiding. Mocht je in conflict komen met je rijschool, dan kun je terugvallen op deze lesovereenkomst en lesvoorwaarden.

  1. Start uitgerust aan een rijles.

Als je uitgerust bent, dan leer je sneller en rij je beter. Jij wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk je rijbewijs halen in zo min mogelijk lessen. Zorg er dus voor dat je goed uitgerust aan elke les begint.

  1. Zorg voor continuïteit tijdens je rijlessen.

Mensen leren sneller door regelmatige herhaling. We raden je daarom aan om elke week minimaal één rijles te volgen. Op deze manier zal je goede progressie blijven boeken.

  1. Je mag fouten maken.

Als je met je rijlessen bezig bent, dan ben je nog geen volleerd chauffeur en dat hoeft ook niet. Je mag fouten maken en dit is ook normaal. Sla jezelf niet voor het hoofd als je een fout maakt, maar zie het als een leermoment. Iedere chauffeur heeft rijlessen moeten volgen en heeft fouten gemaakt. Van fouten leer je vaak het meest en dit geldt ook voor autorijden.

  1. Haal zo snel mogelijk je theoriecertificaat.

Een rijexamen bestaat uit een theoretisch en praktijkexamen. We adviseren om zo snel mogelijk je theoriecertificaat te halen. Het zou namelijk zonde zijn als je klaar bent voor je praktijkexamen, maar dat je nog moet wachten op het halen van je theoriecertificaat.

Zo, nu hoef je alleen nog maar een goede rijschool te vinden voor je eerste proefles. Woon je in Tilburg of omgeving? Bij Autorijschool Monkhorst kun je op deze pagina een gratis proefles aanvragen. Wil je graag lezen wat anderen van onze autorijschool vinden? Lees dan de recensies over onze rijschool in Tilburg.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
Open chat
Goedendag! Kan ik je helpen? Stel je vraag gerust via WhatsApp!