2toDrive

Wat houdt 2todrive in?

Jongeren mogen vanaf 16 jaar het theorie examen voor de auto afleggen. De geldigheid van het theorie certificaat wordt verlengd naar 1,5 jaar. Vanaf 16 jaar en 6 maanden mogen jongeren starten met het volgen van rijlessen. Het praktijkexamen mag afgelegd worden vanaf 17 jaar. Nadat de jongere het praktijkexamen met succes heeft afgerond mag hij tot zijn 18de verjaardag alleen autorijden onder begeleiding van een coach.

Let op: dit experiment is alleen geldig voor jongeren die op of na 1 november 2011, 17 worden. Als je je rijbewijs hebt moet je dus tot je 18de met een zogenaamde coach rijden. Aan deze coach zitten weer bepaalde voorwaarden.

Welke voorwaarden zitten er aan een coach?

  • De coach moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B) en moet minimaal 27 jaar oud.
  • De coach mag in het verleden geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.
  • De coach mag in het verleden geen opgelegde  alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad.
  • De coach mag in het verleden geen verplichte onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad.
  • De coach mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden en moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.

Ben je 16,5 jaar oud en wil je gaan starten met je rijlessen in Tilburg of in de omgeving van Tilburg, zoals Hilvarenbeek, Gilze of Kaatsheuvel? Vraag dan hiernaast een gratis proefles aan!